Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i niemal rozpływający się w ustach kurczak w przepysznym sosie. Idealnie smakuje podany z ziemniakami lub ryżem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Cebulę i pomidory siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju
W międzyczasie pierś kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Kurczaka dodajemy do zeszklonej cebuli. Całość smażymy do zezłocenia kurczaka. Po tym czasie na patelnię wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy. Na koniec danie posypujemy natką pietruszki