Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i niemal rozpływający się w ustach kurczak w przepysznym sosie. Idealnie smakuje podany z ziemniakami lub ryżem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Cebulę i pomidory siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju
W międzyczasie pierś kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Kurczaka dodajemy do zeszklonej cebuli. Całość smażymy do zezłocenia kurczaka. Po tym czasie na patelnię wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy. Na koniec danie posypujemy natką pietruszki