Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i niemal rozpływający się w ustach kurczak w przepysznym sosie. Idealnie smakuje podany z ziemniakami lub ryżem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Cebulę i pomidory siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju
W międzyczasie pierś kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Kurczaka dodajemy do zeszklonej cebuli. Całość smażymy do zezłocenia kurczaka. Po tym czasie na patelnię wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy. Na koniec danie posypujemy natką pietruszki