Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na słodko, w sosie żurawinowym na pewno zaskoczy Was smakiem. Polecam z ryżem.
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3495
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 6009
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 192
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3495
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 6009
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 192
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2 x 2cm. Oprószamy solą, pieprzem,curry i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie podsmażamy na oliwie kilka minut. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Sos: żurawinę przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem (tak, by woda tylko przykryła owoce) i odstawiamy na godzinę. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy namoczoną żurawinę (ja dodałam wraz z wodą), przecier, bulion i dusimy pod przykryciem, aż żurawina zmięknie i sos zrobi się gęsty. Sos można zmiksować blenderem. Pod koniec dodajemy mięso, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i curry. Dusimy kilka minut i gotowe.