Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na słodko, w sosie żurawinowym na pewno zaskoczy Was smakiem. Polecam z ryżem.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2 x 2cm. Oprószamy solą, pieprzem,curry i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie podsmażamy na oliwie kilka minut. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Sos: żurawinę przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem (tak, by woda tylko przykryła owoce) i odstawiamy na godzinę. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy namoczoną żurawinę (ja dodałam wraz z wodą), przecier, bulion i dusimy pod przykryciem, aż żurawina zmięknie i sos zrobi się gęsty. Sos można zmiksować blenderem. Pod koniec dodajemy mięso, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i curry. Dusimy kilka minut i gotowe.