Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chiński nowy rok zainspirował mnie do zrobienia potrawy w stylu chińskim. Mam nadzieje, ze to danie się Wam spodoba. Jest bardzo smaczne i szybkie do zrobienia.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30789
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3575
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2715
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1088
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30789
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3575
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2715
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1088
Składniki
Zrobić marynatę: Do miski wbić białko i dodać resztę składników. Całość dobrze wymieszać. Mięso pokroić w male kawałki i wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Na patelni bardzo dobrze rozgrzać olej i usmażyć na nim kawałki kurczaka. Smażyć 3-4 minuty z każdej strony. Kiedy kurczak się usmaży zalać go przygotowanym wcześniej sosem i smażyć przez następne 3 minuty, mieszając. Gotowego kurczaka, przed podaniem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!