Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tempura to sposób smażenia kawałków mięsa, warzyw lub owoców morza w chrupiącej otoczce na głębokim tłuszczu. Niezwykle popularna w Japonii, lecz przywędrowała do tego kraju z Portugalii. Przepis na panierkę składa się z lodowatej wody, mąki pszennej i żółtka jaja Można go jednak modyfikować, dodając wodę gazowaną, sodę oczyszczoną, skrobię kukurydzianą lub ziemniaczaną. Na rynku dostępna jest także gotowa panierka do tempury.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 13888
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9426
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2028
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4031
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 599
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 293
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 13888
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9426
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2028
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4031
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 599
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 293
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka minut.
Kawałki kurczaka obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w panierce do tempury.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz ulubioną surówką.