Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tempura to sposób smażenia kawałków mięsa, warzyw lub owoców morza w chrupiącej otoczce na głębokim tłuszczu. Niezwykle popularna w Japonii, lecz przywędrowała do tego kraju z Portugalii. Przepis na panierkę składa się z lodowatej wody, mąki pszennej i żółtka jaja Można go jednak modyfikować, dodając wodę gazowaną, sodę oczyszczoną, skrobię kukurydzianą lub ziemniaczaną. Na rynku dostępna jest także gotowa panierka do tempury.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 831
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 831
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka minut.
Kawałki kurczaka obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w panierce do tempury.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz ulubioną surówką.