Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący kurczak w panierce z chipsów ziemniaczanych
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 325
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1951
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3759
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 525
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 325
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1951
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3759
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 525
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Kawałki kurczaka obsypujemy delikatnie solą i pieprzem. Ukłądamy na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Smarujemy ze wszystkich stron dokładnie cienką warstwą majonezu.
Przygotowujemy panierkę: chipsy mixujemy (można w blenderze lub robocie kuchennym) z masłem, mąką, proszkiem do pieczenia. Panierkę przepsypujemy do torebki foliowej, do której przekładamy kawałki kurczaka obtoczone w majonezie. Torebkę zamykamy szczelnie i energicznie potrząsamy do momentu, aż panierka przylgnie do kurczaka.
Kurczaka przekładamy ponownie na blachę. Pieczemy najpeirw przez ok. 35 minut, po czym obracamy kawałki kurczaka na drugą stronę i pieczemy kolejne 35-40 minut. Smacznego!