Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący kurczak w panierce z chipsów ziemniaczanych
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 438
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15390
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 438
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15390
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Kawałki kurczaka obsypujemy delikatnie solą i pieprzem. Ukłądamy na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Smarujemy ze wszystkich stron dokładnie cienką warstwą majonezu.
Przygotowujemy panierkę: chipsy mixujemy (można w blenderze lub robocie kuchennym) z masłem, mąką, proszkiem do pieczenia. Panierkę przepsypujemy do torebki foliowej, do której przekładamy kawałki kurczaka obtoczone w majonezie. Torebkę zamykamy szczelnie i energicznie potrząsamy do momentu, aż panierka przylgnie do kurczaka.
Kurczaka przekładamy ponownie na blachę. Pieczemy najpeirw przez ok. 35 minut, po czym obracamy kawałki kurczaka na drugą stronę i pieczemy kolejne 35-40 minut. Smacznego!