Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z brzoskwiniami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32791
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32791
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Kurczak z rożna ma swój charakterystyczny znakomity smak. Podpieczony z brzoskwiniami, podany z sosem i ryżem, jest fantastyczny. Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
Brzoskwinie odcedź z zalewy. Żaroodporną formę grubo posmaruj masłem. Na dnie formy rozłóż brzoskwinie oraz kilka gałązek tymianku. Migdały grubo posiekaj lub pokrój w słupki. Posyp owoce, wymieszaj.
Kurczaka obierz ze skóry, podziel na małe kawałki. Rozłóż na owocach. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
Gotowe danie przełóż na ogrzany półmisek i trzymaj w cieple. Do pozostałego z pieczenia sosu wlej ocet balsamiczny i podgrzewaj, aż odparuje i zgęstnieje. Przypraw, polej mięso i owoce, podaj z ryżem.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie