Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z brzoskwiniami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1087
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1087
Składniki
Kurczak z rożna ma swój charakterystyczny znakomity smak. Podpieczony z brzoskwiniami, podany z sosem i ryżem, jest fantastyczny. Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
Brzoskwinie odcedź z zalewy. Żaroodporną formę grubo posmaruj masłem. Na dnie formy rozłóż brzoskwinie oraz kilka gałązek tymianku. Migdały grubo posiekaj lub pokrój w słupki. Posyp owoce, wymieszaj.
Kurczaka obierz ze skóry, podziel na małe kawałki. Rozłóż na owocach. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
Gotowe danie przełóż na ogrzany półmisek i trzymaj w cieple. Do pozostałego z pieczenia sosu wlej ocet balsamiczny i podgrzewaj, aż odparuje i zgęstnieje. Przypraw, polej mięso i owoce, podaj z ryżem.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie