Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kurczak z orientalna nutą, szybki w przygotowaniu i soczysty - taka domowa "chińszczyzna"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 989
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5572
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8710
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17934
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 989
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5572
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8710
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17934
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy a następnie kroimy w paski, Składniki marynaty mieszamy w misce a następnie dodajemy do niej pokrojonego kurczaka,dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godz.
- Siekamy drobno czosnek, imbir i ostrą papryczkę chili usuwając z niej pestki. - Myjemy paprykę i kroimy ją w paski - Obieramy cebulę a następnie kroimy ją w półplasterki - Mieszamy wszystkie składniki sosu
-Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy kurczaka i smażymy aż będzie złocisty, mieszając żeby równomiernie się usmażył, po usmażeniu zdejmujemy z patelni na talerz. - Dolewamy 2 łyżki oleju na patelnię, rozgrzewamy i wrzucamy posiekany czosnek, imbir i ostrą papryczkę - smażymy chwilę, potem dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i cebulę - smażymy mieszając, aż papryka i cebula zmiękną, ponownie dodajemy kurczaka na patelnię, mieszamy i dodajemy sos. - Chwilę smażymy mieszając. podajemy z ryżem. Smacznego:)