Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z chińską nutką

Kurczak z chińską nutką

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 282

Dodano:

Odsłon: 269

Pyszny kurczak z orientalna nutą, szybki w przygotowaniu i soczysty - taka domowa "chińszczyzna"

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak z chińską nutką

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy a następnie kroimy w paski,

    Składniki marynaty mieszamy w misce a następnie dodajemy do niej pokrojonego kurczaka,dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godz.

  2. - Siekamy drobno czosnek, imbir i ostrą papryczkę chili usuwając z niej pestki.
    - Myjemy paprykę i kroimy ją w paski
    - Obieramy cebulę a następnie kroimy ją w półplasterki
    - Mieszamy wszystkie składniki sosu

  3. -Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy kurczaka i smażymy aż będzie złocisty, mieszając żeby równomiernie się usmażył, po usmażeniu zdejmujemy z patelni na talerz.
    - Dolewamy 2 łyżki oleju na patelnię, rozgrzewamy i wrzucamy posiekany czosnek, imbir i ostrą papryczkę
    - smażymy chwilę, potem dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i cebulę
    - smażymy mieszając, aż papryka i cebula zmiękną, ponownie dodajemy kurczaka na patelnię, mieszamy i dodajemy sos.

    - Chwilę smażymy mieszając.

    podajemy z ryżem.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń