Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z dynią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Dynię obierz ze skóry, a miąższ pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Kurczaka potnij w cienkie paski, po czym zamarynuj w łyżce sosu sojowego, soli, pieprzu oraz startym imbirze.
Na patelni zeszklij posiekaną cebulę, chili i czosnek. Dodaj mięso z marynatą i chwilę podsmaż. Następnie dodaj upieczoną dynię i ok. 3-4 łyżki mleczka kokosowego.
Wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem skrop obficie cytryną, posyp posiekaną kolendrą i udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Marta Pedo</strong>Źródło: Kurier TV