Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z farszem serowym"
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Cebulki dymki oczyść, posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę lub posiekaj.
Cebulki dymki wymieszaj z serem, czosnkiem i miękkim masłem. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Dokładnie wyrób.
W każdym kawałku kurczaka wytnij nożem jak największą kieszonkę (uważaj, by nie przeciąć mięsa). Całą napełnij farszem serowym. Oprósz ze wszystkich stron słodką i ostrą papryką.
Każdy kotlet ciasno owiń trzema plastrami szynki, jeśli potrzeba, zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż na małym ogniu z obydwu stron na złoty kolor.
Osącz z tłuszczu. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie