Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z grilla z gazpacho z arbuza i warzyw

Kurczak z grilla z gazpacho z arbuza i warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Kurczak z grilla z gazpacho z arbuza i warzyw"

Składniki

  • 2 szt. piersi z kurczaka
  • 1 kg arbuza
  • 100 g kumpiaka
  • 100g kolorowych pomidorków cherry
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 dojrzałe avocado
  • ogórek zielony
  • papryka chilli
  • sól
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny
  • olej z bazylią i cytryną
  • olej
  • świeża kolendra
  • świeży tymianek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis poleca Andrzej Polan.

  2. Wykonanie: Arbuza zmiksuj, pozostaw ćwiartkę do pokrojenia w kostkę. Do zmiksowanego arbuza dodaj pozostałe pokrojone warzywa, sok z cytryny, olej kujawski z bazylią i cytryną. Dopraw solą i cukrem. Wymieszaj i odstaw do lodówki.

  3. Olej połącz z solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. W marynacie umieść mięso i odstaw na godzinę. Grilluj kurczaka z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z arbuzowym gazpacho.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń