Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj bardzo smacznego kurczaka w imbirze i cynamonie. Kurczak tak przygotowany zaskoczył przyjaciół.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Składniki
Kurczaka oczyścić ,umyć i osuszyć. Chleb pokroić w kostkę i namoczyć w niewielkiej ilości wody. Świeży chudy boczek pokroić w drobną kostkę. Śliwki suszone bez pestek namoczyć a następnie pokroić w paseczki. Z boczku, chleba ,śliwek, posiekanej natki pietruszki i jajka wyrobić farsz. Doprawić solą , pieprzem , odrobiną cukru , proszkiem imbirowym i cynamonem. Tak przygotowanym farszem napełnić kurczaka, następnie spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką kuchenną. Zewnątrz natrzeć solą , przyprawą uniwersalną , przyprawą do kurczaka oraz proszkiem imbirowym. Kurczaka podsmażyć na rumiano z każdej strony , podlać wodą i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1,5 godziny. pod przykryciem (najlepiej do miękkości mięsa). W razie potrzeby podlać kurczaka sosem wytworzonym podczas pieczenia. Pod koniec pieczenia dodać farsz który pozostał a kurczaka odkryć i zrumienić.