Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj bardzo smacznego kurczaka w imbirze i cynamonie. Kurczak tak przygotowany zaskoczył przyjaciół.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 659
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458505
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1671
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 659
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458505
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1671
Składniki
Kurczaka oczyścić ,umyć i osuszyć. Chleb pokroić w kostkę i namoczyć w niewielkiej ilości wody. Świeży chudy boczek pokroić w drobną kostkę. Śliwki suszone bez pestek namoczyć a następnie pokroić w paseczki. Z boczku, chleba ,śliwek, posiekanej natki pietruszki i jajka wyrobić farsz. Doprawić solą , pieprzem , odrobiną cukru , proszkiem imbirowym i cynamonem. Tak przygotowanym farszem napełnić kurczaka, następnie spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką kuchenną. Zewnątrz natrzeć solą , przyprawą uniwersalną , przyprawą do kurczaka oraz proszkiem imbirowym. Kurczaka podsmażyć na rumiano z każdej strony , podlać wodą i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1,5 godziny. pod przykryciem (najlepiej do miękkości mięsa). W razie potrzeby podlać kurczaka sosem wytworzonym podczas pieczenia. Pod koniec pieczenia dodać farsz który pozostał a kurczaka odkryć i zrumienić.