Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj bardzo smacznego kurczaka w imbirze i cynamonie. Kurczak tak przygotowany zaskoczył przyjaciół.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 878
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1705
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 878
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1705
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Składniki
Kurczaka oczyścić ,umyć i osuszyć. Chleb pokroić w kostkę i namoczyć w niewielkiej ilości wody. Świeży chudy boczek pokroić w drobną kostkę. Śliwki suszone bez pestek namoczyć a następnie pokroić w paseczki. Z boczku, chleba ,śliwek, posiekanej natki pietruszki i jajka wyrobić farsz. Doprawić solą , pieprzem , odrobiną cukru , proszkiem imbirowym i cynamonem. Tak przygotowanym farszem napełnić kurczaka, następnie spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką kuchenną. Zewnątrz natrzeć solą , przyprawą uniwersalną , przyprawą do kurczaka oraz proszkiem imbirowym. Kurczaka podsmażyć na rumiano z każdej strony , podlać wodą i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1,5 godziny. pod przykryciem (najlepiej do miękkości mięsa). W razie potrzeby podlać kurczaka sosem wytworzonym podczas pieczenia. Pod koniec pieczenia dodać farsz który pozostał a kurczaka odkryć i zrumienić.