Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kurczaka umyj, wytrzyj. Tuszkę potnij na porcje. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Oprósz je solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem i rozmarynem. Marynuj godzinę.
Jabłka obierz, pokrój na cząstki. Natychmiast skrop je sokiem z cytryny. Mięso usmaż na rumiano na oleju. Zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygło.
Tłuszcz ze smażenia kurczaka wymieszaj z miodem i masłem. Przypraw ziołami oraz sosem sojowym. Do miodowego karmelu włóż jabłka. Smaż je kilka minut. Podawaj jako dodatek do kurczaka.Źródło: Tina