Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą pachnącą kokosem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Pierś kurczaka lekko rozbij tłuczkiem, obtocz w białku i wiórkach kokosowych. Owiń w papier do pieczenia, po czym włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulkę drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oleju kokosowego. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynię i podsmaż.
Zalej mlekiem kokosowym i na wolnym ogniu duś do miękkości.
Dopraw danie odrobiną soli, pieprzu, gałki muszkatołowej, imbiru i chili.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax