Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nie mam czasu na przygotowanie czasochłonnych dań, wtedy najczęściej przygotowuję szybkie dania z patelni – zwykle jest to kurczak z warzywkami plus ryż. Tym razem przygotowałam kurczaka z makaronem penne w sosie koperkowo-czosnkowym. To bardzo smaczne danie dla dwóch osób na dwa dni (ok. 4 porcje). Ja dodałam pieczarki, lecz równie dobrze możecie dodać paprykę, pietruszkę, czy inne ulubione warzywka.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 946
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 730
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 946
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 730
Składniki
W garnku gotujemy makaron według wskazań producenta w osolonej wodzie. Na dużej patelni (głębokiej) podsmażyć posiekaną drobno cebulkę, posiekany czosnek oraz kurczaka pokrojonego w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, chwilkę podsmażyć. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 4 minuty co chwilę mieszając. Przykryć i smażyć na małym ogniu. Na patelnię wlewamy śmietankę, wodę, dodajemy posiekany koperek, szczyptę curry oraz doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odcedzony makaron, całość mieszamy. Gotowe!