Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nie mam czasu na przygotowanie czasochłonnych dań, wtedy najczęściej przygotowuję szybkie dania z patelni – zwykle jest to kurczak z warzywkami plus ryż. Tym razem przygotowałam kurczaka z makaronem penne w sosie koperkowo-czosnkowym. To bardzo smaczne danie dla dwóch osób na dwa dni (ok. 4 porcje). Ja dodałam pieczarki, lecz równie dobrze możecie dodać paprykę, pietruszkę, czy inne ulubione warzywka.
W garnku gotujemy makaron według wskazań producenta w osolonej wodzie.
Na dużej patelni (głębokiej) podsmażyć posiekaną drobno cebulkę, posiekany czosnek oraz kurczaka pokrojonego w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, chwilkę podsmażyć. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 4 minuty co chwilę mieszając. Przykryć i smażyć na małym ogniu.
Na patelnię wlewamy śmietankę, wodę, dodajemy posiekany koperek, szczyptę curry oraz doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odcedzony makaron, całość mieszamy. Gotowe!
Są takie dni, kiedy chce się zjeść coś konkretnego, smacznego, przede wszystk...
Odsłon: 613
Makaron w delikatnym i kremowym sosie truflowo-rozmarynowym. Wykwintne i bard...
Odsłon: 911
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53550
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14097
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166500
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 13
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53550
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14097
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166500
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 13
Składniki
W garnku gotujemy makaron według wskazań producenta w osolonej wodzie. Na dużej patelni (głębokiej) podsmażyć posiekaną drobno cebulkę, posiekany czosnek oraz kurczaka pokrojonego w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, chwilkę podsmażyć. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 4 minuty co chwilę mieszając. Przykryć i smażyć na małym ogniu. Na patelnię wlewamy śmietankę, wodę, dodajemy posiekany koperek, szczyptę curry oraz doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odcedzony makaron, całość mieszamy. Gotowe!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 78
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 128