Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nie mam czasu na przygotowanie czasochłonnych dań, wtedy najczęściej przygotowuję szybkie dania z patelni – zwykle jest to kurczak z warzywkami plus ryż. Tym razem przygotowałam kurczaka z makaronem penne w sosie koperkowo-czosnkowym. To bardzo smaczne danie dla dwóch osób na dwa dni (ok. 4 porcje). Ja dodałam pieczarki, lecz równie dobrze możecie dodać paprykę, pietruszkę, czy inne ulubione warzywka.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2488
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2488
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Składniki
W garnku gotujemy makaron według wskazań producenta w osolonej wodzie. Na dużej patelni (głębokiej) podsmażyć posiekaną drobno cebulkę, posiekany czosnek oraz kurczaka pokrojonego w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, chwilkę podsmażyć. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 4 minuty co chwilę mieszając. Przykryć i smażyć na małym ogniu. Na patelnię wlewamy śmietankę, wodę, dodajemy posiekany koperek, szczyptę curry oraz doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odcedzony makaron, całość mieszamy. Gotowe!