Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Kurczaka podzielić na 4 porcje (opcjonalnie na 6).Doprawić go przyprawą do kurczaka,startym czosnkiem i pieprzem,.Pozostawić go na kilka godzin-najlepiej na noc.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę,cebulę także pokroić w kostkę.
Do rękawa dopieczenie mięs itp. wkładamy paprykę i cebulę,na tym układamy kawałki kurczaka,posypujemy łyżeczką soli.
Szczelnie zamykamy,pieczemy w piekarniku ok 1h w temp. 200st. z termoobiegiem.