Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurczaka pod kazda postacia, dzisiaj proponuje w ostrej wersji z papryczka chilli
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
W naczyniu zaroodpornym na spod klade pokrojone w plastry ziemniaki, cebule i przekrojone na pol pomidorki, pokrojone papryczki chilli. Na wierz daje kurczaka przekojonego na pol, ktorego natarlam sosem, na wierz posypuje kulkami czarnego pieprzu., zalewam woda i przykrywam folia. Wkladam do rozgrzanego piekarnika na 30 min, po uplywie tego czasu sciagam folie i pieke ok godziny. Smacznego
Sos: - szklanka wody - 3 lyzki octu -3 lyzki przecieru pomidorowego - sol - przyprawa do kurczaka - 3 zabki czosnku - przyprawa curry Wszystko razem blendujemy i nacieramy kurczaka