Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kurczaka zapiekanego z porem i pieczarkami. Tak przygotowane mięso jest soczyste, skórka chrupiąca, a por oraz pieczarki delikatne i mięciutkie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Składniki
• Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawa do mięs, dodajemy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki • Piersi z kurczaka obtaczamy w następującej kolejności w: mące, jajku, bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju • Pieczarki i pora kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na maśle przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
• Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy pieczarki z porem i całość posypujemy tartym serem mozzarella • Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu roztopienia sera