Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kurczaka zapiekanego z porem i pieczarkami. Tak przygotowane mięso jest soczyste, skórka chrupiąca, a por oraz pieczarki delikatne i mięciutkie.
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 42
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4543
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 49
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 42
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4543
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 49
Składniki
• Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawa do mięs, dodajemy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki • Piersi z kurczaka obtaczamy w następującej kolejności w: mące, jajku, bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju • Pieczarki i pora kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na maśle przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
• Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy pieczarki z porem i całość posypujemy tartym serem mozzarella • Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu roztopienia sera