Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kurczaka zapiekanego z porem i pieczarkami. Tak przygotowane mięso jest soczyste, skórka chrupiąca, a por oraz pieczarki delikatne i mięciutkie.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 154
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 107
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 55
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 154
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 107
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 55
Składniki
• Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawa do mięs, dodajemy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki • Piersi z kurczaka obtaczamy w następującej kolejności w: mące, jajku, bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju • Pieczarki i pora kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na maśle przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
• Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy pieczarki z porem i całość posypujemy tartym serem mozzarella • Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu roztopienia sera