Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kurczaka zapiekanego z porem i pieczarkami. Tak przygotowane mięso jest soczyste, skórka chrupiąca, a por oraz pieczarki delikatne i mięciutkie.
• Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawa do mięs, dodajemy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki
• Piersi z kurczaka obtaczamy w następującej kolejności w: mące, jajku, bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju
• Pieczarki i pora kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na maśle przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
• Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy pieczarki z porem i całość posypujemy tartym serem mozzarella
• Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu roztopienia sera
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 116
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3005
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2616
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 116
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3005
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2616
Składniki
• Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawa do mięs, dodajemy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki • Piersi z kurczaka obtaczamy w następującej kolejności w: mące, jajku, bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju • Pieczarki i pora kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na maśle przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
• Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy pieczarki z porem i całość posypujemy tartym serem mozzarella • Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu roztopienia sera
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 40
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 107