Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z rokpolem"
Składniki
Piersi drobiowe umyć, osuszyć, usunąć błonki, podsmażyć na złoto na oliwie z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę obrać, umyć, posiekać, podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać rozmrożony i osączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić solą i pieprzem. Pomidory umyć, pokroić w kostkę.
Śmietanę podgrzać, dodać pokruszony ser, doprawić solą i lekko pieprzem. Rurki ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem, rozłożyć podsmażone na złoto filety i szpinak, polać sosem śmietanowo-serowym, obsypać posiekanymi pomidorami. Zapiekać 8 min w temp. 200°C.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium