Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry kurczak smakuje idealnie z ryżem.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2571
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 512
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2571
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 512
Składniki
Udka myjemy, nacieramy obranym i pokrojonym w kostkę czosnkiem, cebulą obraną i pokrojoną w piórka i posypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 1,5 godziny w chłodne miejsce.
Ryż dokładnie myjemy i wykładamy na dno garnka. Na ryżu układamy udka kurczaka.
Zalewę przygotowujemy z wody , koncentratu pomidorowego, papryki mielonej, masła i przypraw. Można dodać łyżkę jarzynki.Mięso zalewamy zalewą i pieczemy w piekarniku półtorej godziny w 170 stopniach. Podajemy z ryżem i dowolną sałatą.