Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry kurczak smakuje idealnie z ryżem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21819
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 334
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 447
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21819
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 334
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 447
Składniki
Udka myjemy, nacieramy obranym i pokrojonym w kostkę czosnkiem, cebulą obraną i pokrojoną w piórka i posypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 1,5 godziny w chłodne miejsce.
Ryż dokładnie myjemy i wykładamy na dno garnka. Na ryżu układamy udka kurczaka.
Zalewę przygotowujemy z wody , koncentratu pomidorowego, papryki mielonej, masła i przypraw. Można dodać łyżkę jarzynki.Mięso zalewamy zalewą i pieczemy w piekarniku półtorej godziny w 170 stopniach. Podajemy z ryżem i dowolną sałatą.