Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry kurczak smakuje idealnie z ryżem.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6348
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 339
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13399
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2677
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6348
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 339
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13399
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2677
Składniki
Udka myjemy, nacieramy obranym i pokrojonym w kostkę czosnkiem, cebulą obraną i pokrojoną w piórka i posypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 1,5 godziny w chłodne miejsce.
Ryż dokładnie myjemy i wykładamy na dno garnka. Na ryżu układamy udka kurczaka.
Zalewę przygotowujemy z wody , koncentratu pomidorowego, papryki mielonej, masła i przypraw. Można dodać łyżkę jarzynki.Mięso zalewamy zalewą i pieczemy w piekarniku półtorej godziny w 170 stopniach. Podajemy z ryżem i dowolną sałatą.