Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość na jedną porcję posiada 577 kcal, w tym 51g białka, 13g tłuszczy i 68g węglowodanów.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Składniki
Mięso pokrój na mniejsze filety, przełóż do miski i dopraw przyprawami. Rozgrzej 1/2 oliwy i podsmaż mięso z dwóch stron na patelni, aż do uzyskania złocistego koloru. W międzyczasie przygotuj bulion, zalewając wrzącą wodą 0,5 kostki rosołowej. Zetrzyj ser piórko. Zdejmij mięso z patelni. Pokrój czosnek i cebule w drobną kostkę, następnie cebule podsmaż na patelni przez 2-3 minuty i dodaj czosnek. Na patelnie wsyp suchy ryż i dodaj bulion. Smaż pod przykryciem przez 10-12 minut, aby ryż wchłonął całą wodę (sprawdź czy ryż nie jest twardy). Co jakiś czas mieszaj. Następnie dodaj na patelnie groszek, kukurydzę i starty ser piórko. Dodaj wcześniej przygotowane mięso. Całość smaż jeszcze przez 2-3 minuty. Posiekaj pietruszkę i posyp nią całość. Smacznego!