Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem. Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min. Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki. Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni. Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko, ryżem.