Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 402
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 98
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 262
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 402
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 98
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 262
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Składniki
Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem. Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min. Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki. Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni. Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko, ryżem.