Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma same zalety- pyszny, aromatyczny i kruchy a przy tym jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 429
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2997
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 429
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2997
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Piersi przekrój wzdłóż tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Zalewę z pomidorów (ok. 8 łyżek wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżeczką ziół prowansalskich. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce (najlepiej zamarynować kurczaka dzień wcześniej). Cebule pokrój w piórka. Smaż na tłuszczu do czasu aż się zeszkli. Odsuń cebule na bok, włóż kurczaka. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Wlej śmietanę i bulion. Dodaj pomidory. Duś pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do kurczaka ser i szpinak. Duś jeszcze przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie najlepiej jest podawać z makaronem.