Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma same zalety- pyszny, aromatyczny i kruchy a przy tym jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Składniki
Piersi przekrój wzdłóż tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Zalewę z pomidorów (ok. 8 łyżek wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżeczką ziół prowansalskich. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce (najlepiej zamarynować kurczaka dzień wcześniej). Cebule pokrój w piórka. Smaż na tłuszczu do czasu aż się zeszkli. Odsuń cebule na bok, włóż kurczaka. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Wlej śmietanę i bulion. Dodaj pomidory. Duś pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do kurczaka ser i szpinak. Duś jeszcze przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie najlepiej jest podawać z makaronem.