Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma same zalety- pyszny, aromatyczny i kruchy a przy tym jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 316
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 237
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1554
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4191
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 208
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 316
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 237
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1554
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4191
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 208
Składniki
Piersi przekrój wzdłóż tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Zalewę z pomidorów (ok. 8 łyżek wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżeczką ziół prowansalskich. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce (najlepiej zamarynować kurczaka dzień wcześniej). Cebule pokrój w piórka. Smaż na tłuszczu do czasu aż się zeszkli. Odsuń cebule na bok, włóż kurczaka. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Wlej śmietanę i bulion. Dodaj pomidory. Duś pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do kurczaka ser i szpinak. Duś jeszcze przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie najlepiej jest podawać z makaronem.