Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, które jest świetną alternatywą do tradycyjnej kuchni polskiej, zachowuje smak :) wiem, wiem, że są ziemniaki i mówię, że wg wskazań dietetyka są ok w tej ilości. Przepis na 1 porcję.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Kurczaka i paprykę kroję w paski, fasolkę na małe kawałki. Posypuję ziołami, solą i pieprzem. Gotuję na parze 20-25 minut.
W tym samym czasie myję i gotuję w łupinach ziemniaki, aldente. młode ziemniaki są małe więc 20-25 minut. Kroję na połówki.
Układam składniki na talerzu, aby kolory cieszyły oko tak jak smak :) Polewam warzywa oliwą i posypuję koperkiem. Smacznego:)