Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracownia smaku Jolanty Klesser
wok
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9900
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5209
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 682
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9900
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5209
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 682
Składniki
Oddzielić liście od łodyg w liściach kaffiru i drobno posiekać. W woku rozgrzać olej i dodać mieszając: liście kaffiru, czosnek i pastę chilli. Dodać kurczaka, po chwili paprykę, cebulę, chilli, słodki sos sojowy i smażyć ok. 30 sekund na dużym ogniu. Dodać fasolkę i makaron cały czas mieszając. Doprawić sosem rybnym. Wyłączyć gaz i dodać połowę liści tajskiej bazylii. Przełożyć danie na talerze, posypać orzechami i pozostałymi liśćmi bazylii.