Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracownia smaku Jolanty Klesser
wok
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Oddzielić liście od łodyg w liściach kaffiru i drobno posiekać. W woku rozgrzać olej i dodać mieszając: liście kaffiru, czosnek i pastę chilli. Dodać kurczaka, po chwili paprykę, cebulę, chilli, słodki sos sojowy i smażyć ok. 30 sekund na dużym ogniu. Dodać fasolkę i makaron cały czas mieszając. Doprawić sosem rybnym. Wyłączyć gaz i dodać połowę liści tajskiej bazylii. Przełożyć danie na talerze, posypać orzechami i pozostałymi liśćmi bazylii.