Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracownia smaku Jolanty Klesser
wok
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Oddzielić liście od łodyg w liściach kaffiru i drobno posiekać. W woku rozgrzać olej i dodać mieszając: liście kaffiru, czosnek i pastę chilli. Dodać kurczaka, po chwili paprykę, cebulę, chilli, słodki sos sojowy i smażyć ok. 30 sekund na dużym ogniu. Dodać fasolkę i makaron cały czas mieszając. Doprawić sosem rybnym. Wyłączyć gaz i dodać połowę liści tajskiej bazylii. Przełożyć danie na talerze, posypać orzechami i pozostałymi liśćmi bazylii.