Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak z ziemniakami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Umyte i oczyszczone z błonek piersi kurczaka pokrój na cienkie kotlety. Natrzyj je solą, papryką i ziołami. Polej oliwą i odstaw na godzinę do zamarynowania.
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką (nie obieraj!). Zawiń je w srebrną folię lekko posmarowaną oliwą i podpiecz na rozgrzanym grillu.
Po około kwadransie zdejmij z ziemniaków sreberko, natnij je z wierzchu i wydrąż.
Do wgłębień nałóż bryndzę wymieszaną z czosnkiem i koperkiem.
Ponownie ułóż je na ruszcie i upiecz z kurczakami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax