Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-01-2011
Danie wbrew pozorom nie jest słodkie, więc odpada jeśli jesteś łasuchem :)
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1615
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8791
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1967
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1615
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8791
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1967
Składniki
Kurczaka oczyścić z błonek, rozbić, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Następnie panierować najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w musli pomieszanym z orzechami.
Smażyć na głębokiej oliwie (uwaga, ogień nie może być zbyt mocny, bo orzechy szybko nam się spalą).
Gdy kotleciki będą już rumiane przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Done! Smacznego :)