Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany kurczak z piekarnika z sosem pomidorowym, serem mozzarella i pieczarkami.
patelnia, naczynie do pieczenia
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2952
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 650
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2952
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 650
Składniki
Filety przecinamy na pół wzdłuż i lekko rozbijamy. Skraplamy olejem. Nacieramy solą, pieprzem, papryką,oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na rozgrzanej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy filety z dwóch stron. Układamy w naczyniu do zapiekania.
Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sos do pizzy doprowadzamy do wrzenia i dodajemy mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy.
Filety smarujemy sosem do pizzy. Kładziemy plasterki mozzarelli a na górę pieczarki z cebulą. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 ° C (termoobieg) przez 20 minut. Gotowe… Smacznego