Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczakowe frykasy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Obierz ananasy, przekrój wzdłuż i wykrój rdzeń. Pokrój w drobną kostkę. Włóż do miski.
Limonkę przekrój na pół, wyciśnij sok i dodaj do ananasów. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki lub posiekaj.
Pietruszkę opłucz i posiekaj. Chili przekrój wzdłuż na pół, usuń nasiona i posiekaj.
Wymieszaj ananasy, limonkę, cebulę, pietruszkę i chili. Dodaj 2 łyżki oleju, przypraw szczyptą soli, cukru i pieprzu.
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój każdy na 3-4 plastry. Smaż kurczaka na łyżce oleju na złoty kolor z obu stron. Zmniejsz ogień, mięso dopraw solą, curry i kurkumą. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Umyj ogórek, osusz i pokrój w plasterki.
Ciabattę rozetnij. Rozłóż plasterki ogórka i pierś kurczaka. Polej ananasowym sosem.
Czas przygotowania: 30 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień