Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczakowe frykasy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Składniki
Obierz ananasy, przekrój wzdłuż i wykrój rdzeń. Pokrój w drobną kostkę. Włóż do miski.
Limonkę przekrój na pół, wyciśnij sok i dodaj do ananasów. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki lub posiekaj.
Pietruszkę opłucz i posiekaj. Chili przekrój wzdłuż na pół, usuń nasiona i posiekaj.
Wymieszaj ananasy, limonkę, cebulę, pietruszkę i chili. Dodaj 2 łyżki oleju, przypraw szczyptą soli, cukru i pieprzu.
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój każdy na 3-4 plastry. Smaż kurczaka na łyżce oleju na złoty kolor z obu stron. Zmniejsz ogień, mięso dopraw solą, curry i kurkumą. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Umyj ogórek, osusz i pokrój w plasterki.
Ciabattę rozetnij. Rozłóż plasterki ogórka i pierś kurczaka. Polej ananasowym sosem.
Czas przygotowania: 30 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień