Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczakowe frykasy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
Obierz ananasy, przekrój wzdłuż i wykrój rdzeń. Pokrój w drobną kostkę. Włóż do miski.
Limonkę przekrój na pół, wyciśnij sok i dodaj do ananasów. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki lub posiekaj.
Pietruszkę opłucz i posiekaj. Chili przekrój wzdłuż na pół, usuń nasiona i posiekaj.
Wymieszaj ananasy, limonkę, cebulę, pietruszkę i chili. Dodaj 2 łyżki oleju, przypraw szczyptą soli, cukru i pieprzu.
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój każdy na 3-4 plastry. Smaż kurczaka na łyżce oleju na złoty kolor z obu stron. Zmniejsz ogień, mięso dopraw solą, curry i kurkumą. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Umyj ogórek, osusz i pokrój w plasterki.
Ciabattę rozetnij. Rozłóż plasterki ogórka i pierś kurczaka. Polej ananasowym sosem.
Czas przygotowania: 30 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień