Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla grzybiarzy i smakoszy grzybów.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417981
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417981
Składniki
Pierś smażymy w tradycyjny sposób doprawiając jak kto lubi.
Sos: na patelnie z roztopionym masłem wrzucamy kurki, przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę. Dusimy wszystko ok. 15 min. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w szklance zimnej wody i dodać do kurek. Dusić jeszcze 10-15 min. pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Sos można wykorzystać do wielu potraw. Polecam i życzę smacznego.