Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla grzybiarzy i smakoszy grzybów.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2617
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 308
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 178
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3114
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2617
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 308
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 178
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3114
Składniki
Pierś smażymy w tradycyjny sposób doprawiając jak kto lubi.
Sos: na patelnie z roztopionym masłem wrzucamy kurki, przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę. Dusimy wszystko ok. 15 min. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w szklance zimnej wody i dodać do kurek. Dusić jeszcze 10-15 min. pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Sos można wykorzystać do wielu potraw. Polecam i życzę smacznego.