Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki sosik zawsze robię do makaronu lub ziemniaków
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414443
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414443
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2304
Składniki
kurki oczyścić umyć i pokroić na mniejsze kawałki cebulę pokroić w kostkę na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju, dodać pokrojona w kostkę cebulę, zeszklić, dodać kurki , podsmażyć, dodać rosołek w kostce rozpuszczony w szklance gorącej wody, gotować ok 15 minut, dodać śmietanę, sól pieprz do smaku i zioła prowansalskie. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.)