Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w tymbalikach"
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 151
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 296
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 156
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 459
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 57
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 151
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 296
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 156
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 459
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Kurki dokładnie oczyść, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Duże grzyby posiekaj. Dodaj do cebuli i smaż 15 min. Delikatnie przypraw.
Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Foremki do mufinek wysmaruj masłem. Wlej śmietanę wymieszaną z kurkami, posyp natką pietruszki.
Zapiekaj w kąpieli wodnej (ustaw foremki na blasze wypełnionej wodą pod brzeg mufinek) w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 10-15 min (do ścięcia jajek).
Liście sałaty umyj i osusz. Pomidory umyj i pokrój na ćwiartki. Upieczone tymbaliki wyjmij z foremek, połóż na liściach sałaty, dodaj pomidory. Podawaj polane sosem winegrette.
Czas przygotowania: 30 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień