Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądające i równie smaczne danie, które zachwyci gości.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5479
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7655
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5234
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5479
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7655
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5234
Składniki
Bakłażana umyć, przekroić na połowę i ponacinać paski.
Obie połówki bakłażana posmarować olejem , rozgrzać patelnię i obsmażyć z obu stron. Mięso doprawić solą , pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Cebulę obrać , pokroić w drobną kostkę. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Do mięsa dodać ser, cebulę, dodać 1/2 łyżeczki cynamonu i oregano , dokładnie wymieszać.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połówki bakłażana , z mięsa robić kulki i okręcać paskami bakłażana.
Na patelnię wlać przecier pomidorowy doprawić oregano i cynamonem , chwilę gotować, podlać winem jeszcze zagotować i podlać kwiatka wokół.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kwiatka i piec 35 minut. Podawać z pieczywem lub innymi dodatkami.