Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1042
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7709
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1042
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7709
Składniki
Ryby oczyścić, odciąć głowy, następnie naciąć poprzecznie w kilku miejscach.
Sok z cytryny wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy, solą, pieprzem i natką pietruszki. Marynatą natrzeć ryby, odstawić na pół godziny.
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy. Do wnętrza ryb włożyć po 1-2 plasterki cytryny i gałązki pietruszki. Labraksy smażyć po 5-6 minut z obu stron.