Do góry

Dania główne Przepis na:

labraks z patelni

labraks z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 816

Dodano:

Odsłon: 92

pyszna smażona ryba

Składniki

  • świeże labraksy - 2 szt
  • sok z jednej cytryny
  • czosnek - 3-4 ząbki
  • siekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • dodatkowo - kilka plasterków cytryny i gałązek pietruszki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
labraks z patelni

Przygotowanie

  1. Ryby oczyścić, odciąć głowy, następnie naciąć poprzecznie w kilku miejscach.

  2. Sok z cytryny wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy, solą, pieprzem i natką pietruszki. Marynatą natrzeć ryby, odstawić na pół godziny.

  3. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy. Do wnętrza ryb włożyć po 1-2 plasterki cytryny i gałązki pietruszki. Labraksy smażyć po 5-6 minut z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń