Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Langustynki z podpieczoną bułką paryską, posmarowaną masełkiem czosnkowym i lampką wytrawnego białego wina. Połączenie idealne. Owoce morza, białe wino, cytryna, czosnek to związek idealny, a to danie jest wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu, w tańszej wersji z krewetkami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458185
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458185
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Składniki
Na patelni podsmażmy na oliwie drobno posiekany czosnek z papryczką, wrzucamy langustynki (można je zastąpić krewetkami), podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wino, dusimy do 5 minut, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypujemy natką i gotowe. Podajemy z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.