Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Langustynki z podpieczoną bułką paryską, posmarowaną masełkiem czosnkowym i lampką wytrawnego białego wina. Połączenie idealne. Owoce morza, białe wino, cytryna, czosnek to związek idealny, a to danie jest wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu, w tańszej wersji z krewetkami.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 171
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8592
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 396
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 171
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8592
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 396
Składniki
Na patelni podsmażmy na oliwie drobno posiekany czosnek z papryczką, wrzucamy langustynki (można je zastąpić krewetkami), podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wino, dusimy do 5 minut, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypujemy natką i gotowe. Podajemy z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.