Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Langustynki z podpieczoną bułką paryską, posmarowaną masełkiem czosnkowym i lampką wytrawnego białego wina. Połączenie idealne. Owoce morza, białe wino, cytryna, czosnek to związek idealny, a to danie jest wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu, w tańszej wersji z krewetkami.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Na patelni podsmażmy na oliwie drobno posiekany czosnek z papryczką, wrzucamy langustynki (można je zastąpić krewetkami), podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wino, dusimy do 5 minut, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypujemy natką i gotowe. Podajemy z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.