Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Langustynki z podpieczoną bułką paryską, posmarowaną masełkiem czosnkowym i lampką wytrawnego białego wina. Połączenie idealne. Owoce morza, białe wino, cytryna, czosnek to związek idealny, a to danie jest wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu, w tańszej wersji z krewetkami.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 294
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 157
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1559
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 294
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 157
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1559
Składniki
Na patelni podsmażmy na oliwie drobno posiekany czosnek z papryczką, wrzucamy langustynki (można je zastąpić krewetkami), podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wino, dusimy do 5 minut, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypujemy natką i gotowe. Podajemy z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.