Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos beszamelowy z masla, mąki, mleka i sera żółtego. Masło wkladamy do garnka i roztapiamy, dodajemy mąke i robimy jasną zasmażkę, do tego dodajemy mleko i mieszamy. Trzeba poczekać aż zaczniesię zagęszczać, cału czas mieszając. pod koniec dodajemy około 150g sera żółtego(ztartego). Mięso podsmażamy i dzielimy na pół. Do jednej częsci dodajemy sos pieczrkowy, do drugiej sos boloński, mieszamy i chwilę dusimy razem. Naczynie żaroodporne smarujemy 3/4 sosa beszamelowego (dno i boki). Wykladamy płaty makaronu i posypujemy ztartym serem. Wykładamy część przygotowanego mięsa z sosem bolońskim i posypujemy serem(niedużo). Na to wykładamy makaron i drugą część mięsa z sosem pieczarkowym, na to znów ser. Tak przekladamy aż skończy się mięso. Na wierzch kładziemy płaty makarony i smarujemy pozostałym sosem beszamelowym. Piec w piekarniku około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni(aż wierzch będzie zloty). Po upieczeniu pozostawić w piekarniku około 10 min. żeby troszkę przestygło. SMACZNEGO