Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ale i sycące.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 63
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 169
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 10
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 63
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 169
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 10
Składniki
Podsmażyć cebulkę dodać mięso ( moim zdaniem lepiej to zrobić w garnku niż na patelni) dodać pomidory. Gotować aż sos zgęstnie. Doprawić według własnego uznania ( ja dodałam trochę suszonej bazylii i oregano).
Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzana patelnię ( można dodać trochę oliwy). Kiedy będzie już miał odpowiednią konsystencję dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę i jajko. Dobrze doprawić.
Spód naczynia do zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać kolejno makaron- beszamel- mięso+ trochę sera-makaron- beszamel- szpinak- makaron itd. ( wiadomo :))
Nie napisałam ile tego makaronu ( podejrzewam że opakowanie potrzeba ) bo robiłam go własnoręcznie z przepisu : 40 dag mąki i 4 jajka. Przed " układaniem" dania oczywiście troszkę podgotowany , dosłownie chwilkę " do wypłynięcia".