Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ale i sycące.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8311
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8311
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Podsmażyć cebulkę dodać mięso ( moim zdaniem lepiej to zrobić w garnku niż na patelni) dodać pomidory. Gotować aż sos zgęstnie. Doprawić według własnego uznania ( ja dodałam trochę suszonej bazylii i oregano).
Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzana patelnię ( można dodać trochę oliwy). Kiedy będzie już miał odpowiednią konsystencję dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę i jajko. Dobrze doprawić.
Spód naczynia do zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać kolejno makaron- beszamel- mięso+ trochę sera-makaron- beszamel- szpinak- makaron itd. ( wiadomo :))
Nie napisałam ile tego makaronu ( podejrzewam że opakowanie potrzeba ) bo robiłam go własnoręcznie z przepisu : 40 dag mąki i 4 jajka. Przed " układaniem" dania oczywiście troszkę podgotowany , dosłownie chwilkę " do wypłynięcia".