Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z kapustą"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Składniki
Liście kapusty włóż do wrzątku i gotuj 2 minuty, aby zmiękły. Odcedź. Rybę pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.
Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj mąkę,wymieszaj i smaż, nie rumieniąc. Dodaj mleko, bulion i jajko. Całość dobrze wymieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
ułóż warstwami: makaron, kapusta, ryba i plaster boczku. Układaj na zmianę, aż wszystkie się skończą. Zapiekankę zalej sosem i ułóż plastry sera. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż lasagne. Piecz w temperaturze 180o C ok. 45 minut.Źródło: Na żywo