Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z warzywami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 67
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 67
Składniki
Płaty lasagne obgotować na półtwardo, ostudzić. Brokuł podzielić na małe różyczki i zblanszować w osolonym wrzątku. Groszek i kukurydzę osączyć. Jajka pokroić w plasterki, szynkę w paski.
Wszystko wymieszać, doprawić. Układać w żaroodpornym, natłuszczonym łyżką oleju naczyniu na przemian makaron i farsz.
Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać rozpuszczony w szklance wody koncentrat pomidorowy. Zalać lasagne, posypać tartym parmezanem, piec ok. 30 minut w 230°C. Udekorować bazylią.
Brokuł można też podzielić na różyczki i piec w 200°C przez 15-20 minut. Kolor będzie nieco mniej ładny, ale smak niepowtarzalny!
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium