Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Szpinak przesmaż na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i starty parmezan.
Na maśle przesmaż mąkę. Następnie dolej mleko, wsyp przyprawy i mieszaj, aż powstanie gładki sos beszamelowy.
Posmaruj nim naczynie do zapiekania, rozłóż płaty makaronu, a na nich umieść szpinak.
Układaj warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch obłóż mozzarellą i polej sosem pomidorowym. Zapiecz w piekarniku.
Czas: 90 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV