Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Cukinię pokrój w plasterki. Posiekaj połowę bazylii. Wymieszaj ricottę ze śmietaną i mąką ziemniaczaną.
Gotuj płatki lasagne w posolonym wrzątku przez ok. 6 minut. Wyjmij je, opłucz zimną wodą i posmaruj olejem. Pokrój łososia w kostkę. Rozpuść masło i podduś na nim szpinak. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj połowę pokrojonej bazylii.
Formę do zapiekania wysmaruj olejem, a na dnie połóż 3 plastry lasagne. Połowy nadzienia z ricotty, szpinaku, plastrów cukinii i pokrojonego łososia, układaj po kolei. Przykryj 3 plastrami i znów rozłóż resztę składników w tej samej kolejności. Przykryj 3 plastrami, posyp parmezanem i orzechami.
Piecz 30 min w 180°C. Ozdób pozostałymi listkami bazylii.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średniŹródło: TV14