Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne w wersji wegetariańskiej.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Pomidor i ser żółty pokroić na plastry.
Olej rozgrzać na patelni, dodać szpinak oraz sól i podgrzewać aż do roztopienia lodu i następnie odparowania wody.
Dodać serek kanapkowy oraz ser pleśniowy i dokładnie wymieszać.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić 3-4 łyżki szpinaku.
Następnie układać na przemian warstwy makaronu i szpinaku.
Na górze ułożyć plastry pomidora oraz sera żółtego.
Lasagne piec w piekarniku z włączoną grzałką górną przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, następnie włączyć również grzałkę górną i piec jeszcze przez 5 minut.