Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 262 Ocena: 1268

Dodano:

Odsłon: 275

Lasagne w wersji wegetariańskiej.

Składniki

  • Makaron lasagne 300 g
  • Szpinak mrożony 900 g
  • Serek twarogowy kanapkowy 100 g
  • Ser pleśniowy 100 g
  • Sól 1 łyżeczka
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Ser żółty kilka plastrów
  • Pomidor 1 szt.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lasagne ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Pomidor i ser żółty pokroić na plastry.

  2. Olej rozgrzać na patelni, dodać szpinak oraz sól i podgrzewać aż do roztopienia lodu i następnie odparowania wody.

  3. Dodać serek kanapkowy oraz ser pleśniowy i dokładnie wymieszać.

  4. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić 3-4 łyżki szpinaku.

  5. Następnie układać na przemian warstwy makaronu i szpinaku.

  6. Na górze ułożyć plastry pomidora oraz sera żółtego.

  7. Lasagne piec w piekarniku z włączoną grzałką górną przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, następnie włączyć również grzałkę górną i piec jeszcze przez 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń