Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Szpinak: na oliwie lekko szkli się posiekany czosnek, dodaje odciśnięty szpinak, podsmaża kilka minut, doprawia się solą, pieprzem i gałką. Po wyłączeniu ognia dodałam łychę śmietany dla lepszej konsystencji i smaku. Beszamel: w rondelku na małym ogniu rozpuszcza się margarynę, dodaję mąkę i ją lekko przesmaża i wlewa się mleko ciągle mieszając. Jeszcze starty ser i doprawienie, solą, pieprzem i gałką. Makaron: wkłada się na kilka minut do gotującej się wody.
Wystarczy teraz złożyć zapiekankę. makaron, szpinak, beszamel, mozzarella. Zapiekankę przygotowałam wcześniej i płaty makaronu lepiej nasiąkły wilgocią. Zapiekanka była mała więc piekłam ją 45 minut. Lepiej jest ją upiec chwilę przed obiadem aby ładnie się kroiła.
Smacznego :)