Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 113
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 113
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
Szpinak: na oliwie lekko szkli się posiekany czosnek, dodaje odciśnięty szpinak, podsmaża kilka minut, doprawia się solą, pieprzem i gałką. Po wyłączeniu ognia dodałam łychę śmietany dla lepszej konsystencji i smaku. Beszamel: w rondelku na małym ogniu rozpuszcza się margarynę, dodaję mąkę i ją lekko przesmaża i wlewa się mleko ciągle mieszając. Jeszcze starty ser i doprawienie, solą, pieprzem i gałką. Makaron: wkłada się na kilka minut do gotującej się wody.
Wystarczy teraz złożyć zapiekankę. makaron, szpinak, beszamel, mozzarella. Zapiekankę przygotowałam wcześniej i płaty makaronu lepiej nasiąkły wilgocią. Zapiekanka była mała więc piekłam ją 45 minut. Lepiej jest ją upiec chwilę przed obiadem aby ładnie się kroiła.
Smacznego :)