Do góry

Dania główne Przepis na:

Lazania bez beszamelu

Lazania bez beszamelu

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1878

Dodano:

Odsłon: 11157

Przepis na pyszną lazanie bez sosu beszamelowego. Jest to wersja dania, którą lubię najbardziej. Lazania jest smaczna i sycąca.

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 puszka pomidorów w kawałkach
  • 1 mały koncentrat pomidorowy 300 ml wody
  • 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 makaron lazania 30 dag żółtego sera
  • sól i pieprz bazylia oregano olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso z dodatkiem oleju , posiekaną w kosteczkę cebulą i czosnkiem. Co kilka sekund mieszamy mięso aby nam się nie przypaliło , pod koniec smażenia dodajemy pomidory z puszki , koncentrat pomidorowy , wodę i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią i chwilę dusimy.
    UWAGA!
    Ważne aby sosu było dużo , aby lazania nie była sucha a makaron twardy !
    Jak złożyć lazanie
    Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy na przemian makaron , sos z mięsem , ser , itd .
    Ostatnia warstwa musi się składać z mięsa w sosie posypanym serem.
    lasagne pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok 35-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń