Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni Składniki podaję z pamięci ponieważ tak ją robiłam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 387
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 118
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17177
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 387
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 118
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17177
Składniki
Obrać i pokroić 1 cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju,wrzucić umyte i drobno pokrojone pieczarki ,przyprawić ulubionymi przyprawami,wyłożyć do miski. Podobnie postąpić z mielonym mięsem,kiedy już odparuje przyprawić włożyć do miski. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wysmarować formę keksową. Na dno foremki ułożyć makaron u mnie były dwa na jedną warstwę. Z mąki masła i mleka zrobić sos beszamelowy. Na makaron wyłożyć 0.5 porcji mięsa na mięso odsączone pomidory,keczup lub koncentrat pomidorowy na to sos beszamelowy,trochę sera,bazylię i oregano. Znowu makaron; pieczarki,pomidory,sos, ser.w kolejności jw. I z ostatnią warstwą postąpić podobnie jw. Na wierzch warstwa makaronu,sos, i najwięcej sera. Piec w nagrzanym piekarniku./180 stopni / 40 min.
Makaron przekładałam ciepłymi składnikami i zostawiłam na 1 godz przykryte folią aluminiową bałam się żeby makaron nie był twardy,pomimo iż na opakowaniu była informacja,że nie trzeba gotować.Dlatego ser za szybko się roztopił. Lazania wszystkim smakowała i okazało się ,że nie jest bardzo pracochłonna.