Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 3408

Dodano:

Odsłon: 9618

Proste w wykonaniu łazanki .

Składniki

  • 500g dowolnego makaronu
  • 500 g kiełbasy śląskiej
  • 150 g wędzonego boczku
  • cebula
  • 500g kapusty kiszonej z marchewką
  • sól, pieprz, kminek
  • olej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łazanki

Przygotowanie

  1. Jeżeli nie mamy kiszonej kapusty z marchewką możemy sami dodać sami jedną tartą marchewkę. Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku (kminek może być też mielony).

    Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć aby wytopił się tłuszcz na którym podsmażymy kiełbasę pokrojoną w kostkę .

    Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Do ugotowanego makaronu dodać ugotowaną i odcedzoną kapustę oraz podsmażoną cebulkę i kiełbasę z boczkiem. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprze

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń