Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Jeżeli nie mamy kiszonej kapusty z marchewką możemy sami dodać sami jedną tartą marchewkę. Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku (kminek może być też mielony). Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć aby wytopił się tłuszcz na którym podsmażymy kiełbasę pokrojoną w kostkę . Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Do ugotowanego makaronu dodać ugotowaną i odcedzoną kapustę oraz podsmażoną cebulkę i kiełbasę z boczkiem. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprze