Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mojego dzieciństwa. Jeśli lubisz bigos to gwarantuje że łazanki też pokochasz.
Deska do krojenia, patelnia, dwa garnki, nóż, łyżka, miska
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 322
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 473
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 449
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 285
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 322
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 473
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 449
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 285
Składniki
Kapustę białą poszatkować i ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kapustę kiszoną można również pokroić żeby się wygodnie jadło. Ugotuj z liściem i zielem Boczek i kiełbasę pokroić i podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Makaron ugotować według informacji podanych na opakowaniu.
Ugotowane kapusty odlać z wody i przełożyć do garnka, podsmażony boczek z kiełbasą dołożyć do środka i wymieszać. Ugotowany makaron też odlej na sicie i przelej zimną wodą. Dołóż do garnka z reszką składników, dodaj koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku (według uznania) i można zajadać. Smacznego 🫶
Pokaż w komentarzu swoją wersję 🫶