Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mojego dzieciństwa. Jeśli lubisz bigos to gwarantuje że łazanki też pokochasz.
        Deska do krojenia, patelnia, dwa garnki, nóż, łyżka, miska
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35711
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35711
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Kapustę białą poszatkować i ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kapustę kiszoną można również pokroić żeby się wygodnie jadło. Ugotuj z liściem i zielem Boczek i kiełbasę pokroić i podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Makaron ugotować według informacji podanych na opakowaniu.
Ugotowane kapusty odlać z wody i przełożyć do garnka, podsmażony boczek z kiełbasą dołożyć do środka i wymieszać. Ugotowany makaron też odlej na sicie i przelej zimną wodą. Dołóż do garnka z reszką składników, dodaj koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku (według uznania) i można zajadać. Smacznego 🫶
Pokaż w komentarzu swoją wersję 🫶