Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mojego dzieciństwa. Jeśli lubisz bigos to gwarantuje że łazanki też pokochasz.
Deska do krojenia, patelnia, dwa garnki, nóż, łyżka, miska
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5521
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1016
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5521
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1016
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1443
Składniki
Kapustę białą poszatkować i ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kapustę kiszoną można również pokroić żeby się wygodnie jadło. Ugotuj z liściem i zielem Boczek i kiełbasę pokroić i podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Makaron ugotować według informacji podanych na opakowaniu.
Ugotowane kapusty odlać z wody i przełożyć do garnka, podsmażony boczek z kiełbasą dołożyć do środka i wymieszać. Ugotowany makaron też odlej na sicie i przelej zimną wodą. Dołóż do garnka z reszką składników, dodaj koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku (według uznania) i można zajadać. Smacznego 🫶
Pokaż w komentarzu swoją wersję 🫶