Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajowo nazwa makaronu, jednak na Śląsku pełne danie, które swoją prostą pobija wszystkie inne przepisy.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Gotujemy makaron, mogą być łazanki, kokardki czy inne według uznania. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą, gdyby będą podpieczone, dodajemy pieczarki. Całość solimy i czekamy aż mniejszy swoją objętość.
Gdy kiełbasa z cebulą będą gotowe, dodajemy pieprz i majeranek. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy odsączoną kapustę kiszoną (jeżeli kawałki są duże, możemy ją również posiekać).
Wymieszane składniki łączymy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można jeść na ciepło, choć na zimno smakuje równie dobrze.