Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajowo nazwa makaronu, jednak na Śląsku pełne danie, które swoją prostą pobija wszystkie inne przepisy.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1369
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25487
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1369
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25487
Składniki
Gotujemy makaron, mogą być łazanki, kokardki czy inne według uznania. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą, gdyby będą podpieczone, dodajemy pieczarki. Całość solimy i czekamy aż mniejszy swoją objętość.
Gdy kiełbasa z cebulą będą gotowe, dodajemy pieprz i majeranek. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy odsączoną kapustę kiszoną (jeżeli kawałki są duże, możemy ją również posiekać).
Wymieszane składniki łączymy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można jeść na ciepło, choć na zimno smakuje równie dobrze.