Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajowo nazwa makaronu, jednak na Śląsku pełne danie, które swoją prostą pobija wszystkie inne przepisy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4606
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 873
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8315
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13149
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4606
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 873
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8315
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13149
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Gotujemy makaron, mogą być łazanki, kokardki czy inne według uznania. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą, gdyby będą podpieczone, dodajemy pieczarki. Całość solimy i czekamy aż mniejszy swoją objętość.
Gdy kiełbasa z cebulą będą gotowe, dodajemy pieprz i majeranek. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy odsączoną kapustę kiszoną (jeżeli kawałki są duże, możemy ją również posiekać).
Wymieszane składniki łączymy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można jeść na ciepło, choć na zimno smakuje równie dobrze.