Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajowo nazwa makaronu, jednak na Śląsku pełne danie, które swoją prostą pobija wszystkie inne przepisy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4405
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4405
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Gotujemy makaron, mogą być łazanki, kokardki czy inne według uznania. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą, gdyby będą podpieczone, dodajemy pieczarki. Całość solimy i czekamy aż mniejszy swoją objętość.
Gdy kiełbasa z cebulą będą gotowe, dodajemy pieprz i majeranek. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy odsączoną kapustę kiszoną (jeżeli kawałki są duże, możemy ją również posiekać).
Wymieszane składniki łączymy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można jeść na ciepło, choć na zimno smakuje równie dobrze.