Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kiszoną kapustą to smak mojego dzieciństwa. Dawniej mama robiła makaron sama, dziś kupujemy gotowy w sklepie. Kapusta musi być wyrazista i kwaskowa, a do omaszczenia możemy wykorzystać masło z cebulką lub podsmażony boczek czy słoninę.
patelnia, dwa duże garnki
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242872
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242872
Składniki
Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna zalewamy ją wodą, zagotowujemy chwilę i odcedzamy. Wywar zachować do gotowania innych potraw.
Następnie kapustę podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy dwa liście laurowe i dwa ziela angielskie. Dusimy godzinę, aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Boczek kroimy w kostkę i powoli wytapiamy z niego tłuszcz, po czym podsmażamy. Do lekko zrumienionego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwile razem smażymy.
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z uduszoną kapustą i podsmażonym boczkiem z cebulką.