Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na łazanki ze świeżej kapusty. Łazanki przygotowuję z dodatkiem podsmażonego boczku wędzonego , kiełbasy oraz podsmażonych pieczarek. Łazanki tak przygotowane są bardzo smaczne.
patelnia, garnek, nóż,
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 210
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 110
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1493
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 210
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 110
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1493
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy gorącą wodą dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odlewamy wodę. Cebule i pieczarki obieramy kroimy , podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę, wkładamy na patelnię, przesmażamy. Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki. Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszamy.