Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na łazanki ze świeżej kapusty. Łazanki przygotowuję z dodatkiem podsmażonego boczku wędzonego , kiełbasy oraz podsmażonych pieczarek. Łazanki tak przygotowane są bardzo smaczne.
patelnia, garnek, nóż,
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5236
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5236
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy gorącą wodą dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odlewamy wodę. Cebule i pieczarki obieramy kroimy , podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę, wkładamy na patelnię, przesmażamy. Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki. Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszamy.