Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na łazanki ze świeżej kapusty. Łazanki przygotowuję z dodatkiem podsmażonego boczku wędzonego , kiełbasy oraz podsmażonych pieczarek. Łazanki tak przygotowane są bardzo smaczne.
patelnia, garnek, nóż,
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 637
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 382
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3535
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 637
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 382
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3535
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy gorącą wodą dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odlewamy wodę. Cebule i pieczarki obieramy kroimy , podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę, wkładamy na patelnię, przesmażamy. Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki. Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszamy.