Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostsza potrawa łącząca królową polskich warzyw czyli kapustę z makaronem
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
Składniki
Kapustę szatkuję i gotuję w malej ilości wody ok 40 minut. Dodaję ziele angielskie, liść laurowy, kminek. W międzyczasie cebulę i boczek kroję w kostkę , podsmażam na patelni. Gotuję makaron, odcedzam. Gdy kapusta zmięknie mieszam wszystko razem, doprawiam solą i pieprzem. Duszę razem jeszcze kilka minut i gotowe najpyszniejsze danie makaronowe ... i nie włoskie :) smacznego !