Do góry

Dania główne Przepis na:

łazanki prawie tradycyjne

łazanki prawie tradycyjne

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 592

Dodano:

Odsłon: 854

najprostsza potrawa łącząca królową polskich warzyw czyli kapustę z makaronem

Składniki

  • średnia kapusta biała
  • 20 dkg boczku wędzonego
  • paczka makaronu typu farfalle
  • sól, pieprz, 3 -4 ziarenka ziela angielskiego,2-3 liście laurowe, łyżeczka kminku
  • 1 cebula
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkuję i gotuję w malej ilości wody ok 40 minut. Dodaję ziele angielskie, liść laurowy, kminek.
    W międzyczasie cebulę i boczek kroję w kostkę , podsmażam na patelni.
    Gotuję makaron, odcedzam.
    Gdy kapusta zmięknie mieszam wszystko razem, doprawiam solą i pieprzem. Duszę razem jeszcze kilka minut i gotowe najpyszniejsze danie makaronowe ... i nie włoskie :)
    smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń